Babysalmesang
Efteråret 2023
Fredag d. 27. oktober begynder et nyt hold med babysalmesang - under ledelse af kirke- og kulturmedarbejder Mirjam Oehlenschlæger. Vi mødes otte gange inden ny tilmelding kommer her på siden. Har man meldt sig til, forventes det, at man møder op alle otte gange.
Tid: Fredage kl. 09.30 (herefter er der kaffe/te, brød og hygge)
Sted: Brønderslev Kirke, Bredgade 102, 9700 Brønderslev.
Pris: 150 ,- kr. som betales ved tilmeldingen. (har du svært ved at betale, men vil gerne med på holdet, så kontakt Mirjam.
Følg linket for tilmelding
https://forms.churchdesk.com/f/UlBYSthtvo
Billeder fra tidligere hold kan ses ved at klikke her
Nærmere information
Henvend dig til kirke- og kulturmedarbejder, Mirjam Oehlenschlæger, tlf. 5141 2529 eller mail: mirjam.kkmedarbejder@gmail.com
Teorien bag sang og musik for babyer
Salmer for livet
I Danmark er vi beriget med en fantastisk salmeskat. Hensigten med babysalmesang er, at lade det lille barn få del i denne skat. På den måde bliver der sået et lille frø i barnets bevidsthed, som kan ligge og vokse sig større resten af livet.
Det er videnskabeligt bevist, at det vi hører, mens vi er helt små, lagrer sig i vores hjerne og bliver aldrig glemt.
Når man har båret rundt på en baby i ca. 9 måneder, så ved man godt, at de kan høre der inde i maven. Og de fleste har også oplevet, at det nyfødte barn kan genkende mors stemme, men også stemmer fra resten af familien.
Læring gennem kroppen.
Når babysalmesang kan lade sig gøre og oven i købet er blevet en succes mange steder, skyldes det ikke mindst, at babyer faktisk er temmelig begejstrede for vor salmeskat. Deres lydhørhed for salmernes melodier viser det.
I moderne pædagogik og hjerneforskning bliver man mere og mere opmærksom på, at læring ikke finder sted alene gennem hjernen, men lige så høj grad igennem kroppen. Og her er sangen og dansen, som bruges i babysalmesangen, indlysende at benytte sig af. Det får ganske særlige betydning, når vi både synger og danser ”Opstanden er den Herre Krist” eller blidt vugger børnene til Thomas Laubs ”Sov sødt barnlille”. Her synges, danses og vugges håbet ind i det lille barn.
Kirken
Da man i Folkekirken i stigende grad er blevet opmærksom på dåbsoplæring for nybagte forældre skal babysalmesangen også ses som et tilbud til at komme og lære kirken, kirkerummet og personalet at kende.
Undervejs i forløbet kan spørgsmål melde sig til teksten i salmerne – hvad betyder det, som vi står og synger for børnene? Bag enhver salmetekst ligger et gudsbillede – et billede af, hvad det er for en Gud, vi forestiller os. I forbindelse med babysalmesangen er der mulighed for, at man får uddybet disse spørgsmål, når vi hygger os med en kop kaffe.