Dåb

Dåben markerer, at dåbsbarnet optages i den kristne menighed. Både børn og voksne kan blive døbt.

Aftale om dåb

Her på siden kan I finde masser af inspiration til at snakke om dåben, og om hvad den betyder for jer. Og I kan få eksempler på, hvad andre har gjort sig af overvejelser omkring dåb.

Det er også altid muligt at tage en snak med en præst om dåb – også før I har besluttet jer. Her kan I kontakte én af kirkens præster.

Hvis I ønsker at aftale en dato til dåb, så kontakt Kirkekontoret på tlf. 98 82 07 13 – eller mail: kirkekontoret@broenderslevkirke.dk

Dåben kan finde sted enten ved søndagens højmesse, ved en dåbsgudstjeneste den første lørdag i måneden - eller evt. i forbindelse med forældrenes vielse. Præsten vil kontakte forædrene inden dåben, så de kan mødes til en dåbssamtale.

Når et barn døbes, skal der være mindst to og højst fem faddere. Forældrene skal oplyse faddernes navne og adresser til kirkekontoret. En fadder skal være døbt og have nået konfirmationsalderen, og hvis barnets forældre dør, er det fadderens opgave at drage omsorg for, at barnet vokser op i den kristne tro.

Ved den voksnes dåb skal der i stedet for faddere være to dåbsvidner.

Et barn kan blive døbt, selvom den ene eller begge forældre ikke er medlem af folkekirken. Barnet bliver ved dåben medlem af folkekirken.

Dåben – en god start på livet

Når et barn bliver døbt, er det en festdag, hvor et lille nyt medlem bliver budt velkommen i fællesskabet. Fællesskabet i kirken, og fællesskabet i familien.

Hvert år bliver godt 40.000 mennesker døbt – de fleste af dem som små børn. Der er flere gode grunde til, at så mange vælger at lade deres børn blive døbt.

    • I dåben takker vi Gud for vores barn.

    • I dåben beder vi Gud om at være med, velsigne og beskytte vores barn gennem hele livet. Vi får et løfte om, at Gud vil være med det, og at vi ikke står alene.

    • I dåben bliver barnet medlem af folkekirken med alle dets fællesskaber, traditioner og privilegier. Barnet får del i en kulturarv, som har spillet en stor rolle i den danske historie.

    • Dåben er en gave, som gælder hele livet – uanset hvornår man bliver døbt.

Nogle tænker måske, at det er smartere at vente med at døbe sit barn, så de selv kan bestemme. Men man kan også vende den rundt og sige, at I gør barnet en stor tjeneste ved at døbe det som spæd. For i dåben får vi den store gave, at vi bliver Guds barn. Man kan altid fravælge at være en del af kirkens fællesskab senere i livet, hvis man ikke ønsker det. Men med barnedåb viser I jeres barn, hvilke værdier, traditioner og tro, I ønsker at give dem med i livet, så de ikke står alene med deres valg.

Måske har I allerede besluttet, at jeres barn skal døbes.

Måske er I i tvivl.

Måske er I uenige.

 

Læs mere om dåb her