Sogneindsamling

Sogneindsamling i Brønderslev

Sogneindsamling 2022
Søndag den 13. marts vil Brønderslev Sogn samle ind til Folkekirkens Nødhjælp.

Giv til verdens fattigste – og til ofrene for krigen i Ukraine – ved sogneindsamling søndag d. 13. marts

Sogneindsamlingen har de seneste fem år samlet ind til klimahjælp til verdens fattigste familier. Det gør vi også i år, men på grund af den akutte situation i Ukraine har vi set os nødsaget til, at indsamlingen har to spor: Krig og klima.

STØT HER:
Sammen gør vi en forskel. Giv dit bidrag https://indsamling.noedhjaelp.dk/social/share?object=e53911a5-6034-4ce0-a71f-cc189e00303b&lang=da_DK&redirectUrl=https://indsamling.noedhjaelp.dk/team/bronderslev-sogn
Eller på Mobilepay 11400

Set i lyset af den kritiske situation i Ukraine har Folkekirkens Nødhjælp valgt, at en del af indtægterne fra årets sogneindsamling går til krigsramte familier.
De indsamlede midler bruges til at hjælpe de mange mennesker, der er på flugt fra den voldsomme krig med:

  • Vand
  • Mad
  • Husly
  • Bleer
  • Soveposer
  • Tæpper

  

Indsamlingen stadig også fokus på klimahjælp til verdens fattigste, som er hårdest ramt af klimakrisen. Det er familier, der må sulte, når tørken ødelægger høsten. Forældre, som mister deres livsgrundlag, når orkanen destruerer alt på sin vej. Og børn, som bliver hjemløse, når oversvømmelserne tager deres hjem.

”Klimakrisen kan virke uoverkommelig, men sammen kan vi gøre en forskel for dem, som bliver hårdest ramt af klimaforandringerne. Med konkrete løsninger kan vi redde liv og hjælpe verdens fattigste familier med at tilpasse hverdagen til det uforudsigelige vejr,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Klimahjælp er blandt andet køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr. Eller træplantning, som modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser. Klimahjælp kan også være udstyr til regnvandsopsamling, som giver vand til husholdningen og til køkkenhaver i tørketider.

Læs mere om, hvad sogneindsamling 2022 går til

Ny indsamlingsleder i Brønderslev.

Marie Brix Mørk, der i september 2020 blev valgt ind i menighedsrådet i Brønderslev, har sagt ja til at overtage rollen som indsamlingsleder efter sognepræst Gitte Lykke. "Det er en meningsfuld opgave, som jeg glæder mig til at være med til at løse", siger Marie.

Vær med til at give håb til mennesker i nød

Det er svært at se væk, når klimaforandringer, krig og ulighed driver millioner af mennesker ud i sult, flugt og nød.

For vi kan faktisk hjælpe. Når du samler ind ved dørene, giver det fremtidsmuligheder og håb til dem, der modtager hjælpen. 

De penge, du samler ind ved Folkekirkens Nødhjælps indsamling, går både til akutte katastrofer og langvarige, bæredygtige projekter. Men også til vores arbejde med menneskerettigheder, minerydning og ekstrem ulighed.  

Fem gode grunde til at samle ind

  • Du giver håb til mennesker i dyb nød
  • Du udfører et konkret stykke frivilligt arbejde på kort tid
  • Det pynter på dit CV og din selvfølelse
  • Du udvider dit netværk
  • Det er en god dag – for man bliver glad af at give

Motto: Vi tror på et liv før døden

Læs mere om Folkekirkens Nødhjælps arbejde her: https://www.noedhjaelp.dk/det-goer-vi/om-os

   Sogneindsamling 2018